Koalicja Czystego Powietrza

Rządowy program Czyste Powietrze to świetna okazja na zbudowanie szerokiej koalicji, by powietrze, którym oddychamy stało się się czystsze i to jak najszybciej.

Kto tworzy Koalicję:

1. PROMOTORZY Czystego Powietrza, którzy docierają z informacją do właścicieli domów, że warto nie truć sąsiadów i mieć cieplejszy i wygodniejszy dom
  2. SPECJALIŚCI Czystego Powietrza, którzy pomagają przejść dosyć skomplikowaną drogę termomodernizacji (wymiany starego pieca, docieplenia, wymiany okien i drzwi, zamontowania aktywnej wentylacji i fotowoltaiki) oraz uzyskania na nią dofinansowania z różnych źródeł
  3. mieszkańcy, którzy nie chcą chorować przez smog
  4. właściciele domów, którzy stosują czyste systemy ogrzewania i zużywają na to jak najmniej energii
  5. firmy wymieniające trujące i dymiące piece
  6. firmy docieplające domy, wymieniające okna i drzwi, montujące rekuperację
  7. aktywiści programów jak Alarm Smogowy
  8. samorządy wspierające mieszkańców w termomodernizacji

Dołącz do naszej Koalicji. Zapraszamy

Napisz do nas wykorzystując poniższy formularz i  zadzwoń 574258080.

»» Zostań KLIENTEM Czystego Powietrza

Każda osoba posiadająca dom może zostać KLIENTEM Czystego Powietrza.
Warto wymienić stary dymiący piec na nowoczesny kocioł lub pompę ciepła, wymienić okna i drzwi, ocieplić ściany i dach, założyć wentylację z odzyskiem ciepła. A potem wygodnie grzać mieszkanie i ciepłą wodę użytkową.
I nie wstydzić się przed sąsiadami.
I nie truć siebie, dzieci, rodziców, sąsiadów, całej wsi i okolicy.

»» Zostań PROMOTOREM Czystego Powietrza

Kto może zostać PROMOTREM Czystego Powietrza?

Przede wszystkim przedstawiciele samorządu: sołtys, wójt, radny, urzędnicy gminy. Wielu sołtysów już działa od 2023 roku jako Ambasadorzy Czystego Powietrza – przygotowani do tego w ramach specjalnych szkoleń [więcej]. W urzędach gmin można umówić się na konsultacje z doradcą lub uczestniczyć w zbiorowym zebraniu.

Dobrymi Promotorami są właściciele domów, którzy już go ocieplili i wymienili dymiący piec.  OD nich można się dowiedzieć na co szczególnie zwrócić uwagę, czego unikać a co jest polecane.

Promotorem może zostać każdy, komu zależy na zdrowym i bezpiecznym otoczeniu albo chce się tym zająć zawodowo, jako specjalista, koordynator, audytor czy wykonawca.

»» Zostań SPECJALISTĄ Czystego Powietrza

Specjalista to już funkcja zawodowa. Żeby móc dobrze doradzać klientowi, trzeba się sporo nauczyć. Nie tylko umieć rozpoznać potrzeby klienta, pomóc dobrać optymalne rozwiązania, przygotować dokumentację ale też pomóc uzyskać kredyt, nadzorować jakość wykonywanych usług i zamknąć wszystkie formalności. Praca jako specjalista może być dodatkowym źródłem dochodu a po okresie wdrożeniowym podstawowym.

»» Zostań KOORDYNATOREM Czystego Powietrza

Koordynator organizuje działania pozostałych uczestników na swoim terenie, najczęściej na obszarze powiatu.

»» Zostań AUDYTOREM Czystego Powietrza

Audytor to osoba, która potrafi ocenić stan i potrzeby związane z ociepleniem, wymianą pieca i innymi działaniami w ramach Czystego Powietrza.
Wymaga to ukończenia odpowiedniego szkolenia i zdania egzaminu.

»» Zostań WYKONAWCĄ Czystego Powietrza

Wymiana pieców  i termomodernizacja kilku milionów domów w kilka lat wymaga przygotowania ogromnej rzeszy dobrych specjalistów. Można się tego nauczyć od podstaw, praktycznie a potem pracować samodzielnie i zorganizować własną ekipę.

Zostań KLIENTEM :: PROMOTOREM :: SPECJALISTĄ :: KOORDYNATOREM :: AUDYTOREM :: WYKONAWCĄ

5 1 Głosować
Article Rating
Subskrypcja